چگونه قند خون خود را کنترل کنیم
 
یاس سرخس
به یاد دوست عزیزم......
 
 
دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:قند خون , :: 15:40 ::  نويسنده : مهدی ریحانی

اگر ناگهان به شما بگويند که مبتلا به ديابت هستيد ممکن است دچار واهمه و سردرگمي شويد. اگر چه اين دلواپسي گذراست و در ابتداي کشف يک بيماري در هر فردي طبيعي است اما در خصوص ديابت، واقعيت اين است که با رعايت چند نکته ساده مي‌توان تا حدود زيادي قندخون را کنترل کرد.
چند روز پيش مشغول بررسي آماري در خصوص ديابت و هزينه‌هاي آن بودم که متوجه شدم بودجه‌اي که آمريکا هر سال براي بيماران ديابتي خود و کنترل و پيشگيري از اين بيماري صرف مي‌کند تقريبا به اندازه بودجه کل يک سال کشور ماست. از اين آمار مي‌توان حدس زد ديابت چه بيماري گراني است. همچنين درمي‌يابيم ديابت چه عوارض گزنده و آزاردهنده‌اي دارد. ديابت، بيماري عروق و اعصاب کوچک است و آنها را از بين مي‌برد. مي‌پرسيد چه جاهايي در بدن عروق و اعصاب کوچک دارد؟
جواب اين است: تقريبا همه جا! يعني تمام بدن به خاطر ديابت در معرض آسيب است اما حساس‌ترين و مهم‌ترين جاها زودتر علايم خود را نشان مي‌دهند. چشم، قلب، کليه و انگشتان پا و شبکيه چشم پر از مويرگ‌هاي باريک خوني است که با پيشرفت ديابت مسدود مي‌شوند و مويرگ‌هاي جديدي جاي آنها را مي‌گيرد که البته آنها هم بعد از مدتي مسدود مي‌شوند و مويرگ‌هاي جديدي توليد مي‌شوند. اين اتفاق آن‌قدر تکرار مي‌شود که ديگر در شبکيه چشم، جايي براي سلول‌هاي بينايي باقي نمي‌ماند و ذره ‌ذره ديد فرد تار و محو و درنهايت نابينا مي‌شود.
کليه هم مثل چشم، مويرگ‌هاي ظريف‌اش از بين مي‌رود. به اين ترتيب، کارکرد کليه مختل مي‌شود. مويرگ‌هاي ظريف قلب هم آسيب مي‌بينند و فرد مستعد سکته قلبي مي‌شود. عروق و اعصاب حساس انتهاي اندام‌ها نيز آسيب مي‌بينند و نوک انگشتان پاها حس‌اش را از دست مي‌دهد و به راحتي زخمي و عفوني مي‌شوند. عوارض و مشکلات ديابت فقط همين‌ها نيست. هيپوگليسمي و کتواسيدوزديابتي دو وضعيتي هستند که در اولي، پايين آمدن شديد و ناگهاني قندخون و در دومي بالا رفتن شديد و ناگهاني آن باعث به اغما رفتن فرد و مرگ او مي‌شود. اين دو عارضه در صورت تحت کنترل نبودن قند به سرعت به وجود مي‌آيند و ممکن است در جريان بيماري فرد، چند بار اتفاق بيفتد.

راه‌هاي کنترل قندخون
 

به ياد داشته باشيد علت اين بيماري، کنترل نشدن قندخون است. پس اگر بتوانيد قندخون‌‌تان را کنترل کنيد و آن را در محدوده طبيعي نگه داريد، عملا بيماري خودتان را کنترل کرده‌ايد. درمان‌هاي ديابتي هم معمولا داروها و اقداماتي هستند که قندخون را کاهش مي‌دهند که البته بسته به نوع ديابت، درمان فرق مي‌کند.
ديابت نوع يک، ديابت وابسته به انسولين است و براي درمان‌اش، از همان زمان تشخيص بيماري، يعني از همان دوران کودکي انسولين تجويز مي‌شود و بيمار بايد طبق دستور پزشک خانواده روزانه چند نوبت انسولين تزريق کند. در ديابت نوع دو، پزشکان محتاطانه‌تر برخورد مي‌کنند، يعني ابتدا سعي مي‌کنند علت به وجود آمدن بيماري را متوجه شوند و با توجه به آن، درمان را شروع کنند. براي اين نوع ديابت، خط اول درمان، ورزش‌ و رژيم غذايي است ولي اگر اين روش جواب ندهد، داروهاي خوراکي را براي اين دسته از بيماران تجويز مي‌کنند. احتمالا داروهاي ‌مت‌فورمين و گلي‌بن‌کلاميد براي بيماران ديابتي و خانواده‌هاي آنان نام‌هايي آشناست اما بيمار ديابتي نوع دو در صورت رعايت نکردن رژيم غذايي حين مصرف داروها يا نامنظم مصرف کردن داروها يا مقاومت به درمان‌هاي دارويي ممکن است در نهايت مجبور شود از انسولين نيز براي کنترل قندخو‌ن‌اش استفاده کند.

آشنايي با گلوکومتر
 

گلوکومتر وسيله بسيار مهمي است که مثل يک آزمايشگاه سيار، قندخون‌تان را هر لحظه اندازه‌ مي‌گيرد و چيزي بيشتر از يک قطره‌خون مصرف نمي‌کند. بعضي از انواع جديد اين دستگاه حتي از همان نوک سوزن ميزان قندخون را اندازه مي‌گيرند. امروزه آن‌قدر تنوع اين دستگاه‌ها در بازار زياد شده و آن‌قدر اين دستگاه‌ها پيشرفت کرده‌اند که هم قيمت مناسب و هم کارکردشان باعث مي‌شود به هر فرد مبتلا به ديابت توصيه کنيم يک دستگاه گلوکومتر در منزل داشته باشد. براي استفاده از گلوکومتر دانستن نکات زير مهم است.
دستگاهي را انتخاب کنيد که به راحتي قابل حمل و استفاده باشد. دستگاه‌هاي جديد، بسيار ظريف و کوچک‌ شده‌اند و همه‌جا مي‌شود آنها را به همراه داشت اما اگر مشکل بينايي داشته باشيد يا حوصله ظريف‌کاري نداشته باشيد، کار با آنها سخت مي‌شود.
نوار تست اين دستگاه‌ها بسيار حساس‌اند. آنها را دور از نور آفتاب، حرارت و رطوبت نگه داريد.
بعضي از دستگاه‌ها نوار بزرگي دارند و خون بيشتري براي آزمايش لازم است. بعضي نوارشان گران‌تر است و اين ممکن است دفعات مصرف شما را محدود کند. بعضي خيلي ظريف و کوچک هستند و به‌راحتي گم يا خراب مي‌شوند. موقع خريد دستگاه به همه اين نکات توجه داشته باشيد.
بعضي گلوکومترها قابليت‌هاي ويژه‌اي دارند. حفظ نتايج قبلي، پاسخ سريع، قابليت نمونه‌گيري از جاهاي مختلف، نوارگذاري خودکار، دادن نمودار کنترل در هفته گذشته. اين امکانات باعث گران‌تر شدن دستگاه مي‌شوند اما در صورت کنترل و پيگيري درمان بسيار موثرند.
منبع:www.salamat.com

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید اين وبلاگ سعي دارد مهمترين رويدادها و مسائل مفيد وجالب روز را به بينندگان ارائه دهد ارسال نظرات وپيشنهادات وانتقادات در اين زمينه مي تواند اين وبلاگ را غني تر کرده و در پيشبرد اطلاع رساني حقيقي هادي ما باشد
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان یاس و آدرس yasmhdi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

yasmhdi.LoxBlog.Com





نويسندگان


ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 23
بازدید دیروز : 7
بازدید هفته : 30
بازدید ماه : 23
بازدید کل : 59539
تعداد مطالب : 58
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1



.

.

.

.

.



آمار سایت

تعبیر خواب آنلاین

فال امروز


فال حافظ



استخاره آنلاین با قرآن کریم

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت


آپلود نامحدود عکس و فایل

آپلود عکس


بازی آنلاین


تماس با ما 09155244062 09159213413